Ingredience
bramborový tatarák:
- brambory 1 kg
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- cibule 2 kusy
- majonéza (nebo 2 žloutky) 2 lžíce
- kečup 4 lžíce
- worcester 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- mletý kmín 1 dávka
- bílý pepř a sůl 1 špetka
lilkovo-cuketový tatarák:
- lilek 1 kus
- cuketa 1 kus
- půl cibule 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- větší paprika 1 kus
- rajčata 3 kusy
- olivový olej 2 lžičky
- chilli omáčka 2 lžičky
- trochu worcesteru 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ale neměly by se rozpadat. Až vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do nich prolisovaný česnek i s olejem, na kterém jsme ho předem zpěnili. Přidáme hořčici, najemno nakrájenou cibuli a majonézu (můžeme nahradit žloutky), trochu soli a pepře, mletý kmín, kečup, worcester a sójovou omáčku, důkladně promícháme a necháme v chladu zaležet. Pak už zbývá jen usmažit spoustu křupavých topinek, na něž tatarák namažeme a ozdobíme.
2. Lilek a cuketu nakrájejte na plátky, osolenou zeleninu nechte vypotit od přebytečné vody, osušte utěrkou a nakrájejte na kostičky. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěňte na trošce olivového oleje, přihoďte kostičky lilku, kostičky nakrájené papriky a na malé kousky nakrájená rajčata. Osolte a opékejte, dokud zelenina nezměkne a lilek nechytí barvu. Trvá to kolem pěti minut. Poté stáhněte z plotny, přidejte trochu kečupu, dochuťte prolisovanými stroužky česneku, trochou chilli omáčky, worcesteru a opepřete. Vše promíchejte a podávejte k opečenému toastu nebo bagetce.
Zdroj: Tatarák trochu jinak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-trochu-jinak [On-line 27.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář