reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka

Ingredience

  • dýně hokkaidó 700 g
  • česnek 1 stroužek
  • zeleninový vývar nebo voda 750 ml
  • smetana na vaření 150 ml
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • celerová nať 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • krutony z veky, rohlíku nebo toustového chleba 1 dávka
  • kari dle chuti 1 dávka

Omytou a semínek zbavenou dýni Hokkaidó nakrájíte na malé kousky. Spolu s kořenovou zeleninou, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, a česnekem dejte do hrnce a zalijte vývarem. Na mírném ohni vařte půl hodny, minut, aby dýně změkla. Poté rozmixujete tyčovým mixerem. Zahřejte, dochuťte solí, pepřem, lehce i muškátovým oříškem a kari. Polévku ozdobte nasucho upečenými krutony. Můžete zjemnit smetanou při servírování polévky.

Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-5 [On-line 27.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.