8 porcí
- 800 g hovězí svíčkové
- 2 čerstvé žloutky
- 100 g cibule
- 100 g sterilovaných okurek
- 100 g žampionů
- 40 ml smetany
- 30 g majonézy
- 50 g dijonské hořčice
- 100 g květů kapary
- hrst petrželové natě
- sladká mletá paprika
- drcený kmín
- chilli
- čerstvě mletý pepř
- sůl
na podávání
- tousty z bílého pečiva nebo hranolky
Maso a mlýnek vložíme do lednice a necháme dobře vychladit.
Očištěné maso nakrájíme na velké kostky a dvakrát ho semeleme na středně hrubé šajbě.
Maso smícháme se žloutky, najemno nakrájenou cibulí, okurkami, žampiony, zalijeme smetanou, zjemníme majonézou, hořčicí, kapary, nasekanou petrželkou, paprikou, kmínem, chilli, pepřem a solí.
Zdroj: Tatarský biftek trochu jinak – na pařížský způsob; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/707-tatarsky-biftek-trochu-jinak-na-parizsky-zpusob/ [On-line 11.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář