Suroviny
- telecí brzlík 20 dkg
- máslo 1 kostička
- sůl 1 špetka
- vývar 500 ml
- celer
- vanilkový lusk 2 ks
- olivový olej 1 lžíce
- smetana 1 kelímek
- trochu mléko
Očištěný telecí brzlík povaříme asi 10 minut ve vodě,½ l vývaru s 2 vanilkovými lusky svaříme asi na 3dcl , uvařený brzlík opečeme na olivovém oleji, zalijeme vanilkovým vývarem a necháme probublat.
Pak přidáme trošku másla. Celer nakrájený na kostičky vaříme ve smetaně a mléku se špetkou soli, až je měkký, slijeme bokem, do celeru přidáme kostičku másla a za mixování přidáváme slitou smetanu s mlékem, až vznikne hmota podobná pudinku.
Zdroj: Telecí brzlík s vanilkovou omáčkou a celerovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-brzlik-s-vanilkovou-omackou-celerovym-pyre [On-line 18.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář