reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí brzlík s vanilkovou omáčkou a celerovým pyré

Suroviny

  • telecí brzlík 20 dkg
  • máslo 1 kostička
  • sůl 1 špetka
  • vývar 500 ml
  • celer
  • vanilkový lusk 2 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • smetana 1 kelímek
  • trochu mléko

Očištěný telecí brzlík povaříme asi 10 minut ve vodě,½ l vývaru s 2 vanilkovými lusky svaříme asi na 3dcl , uvařený brzlík opečeme na olivovém oleji, zalijeme vanilkovým vývarem a necháme probublat.

Pak přidáme trošku másla. Celer nakrájený na kostičky vaříme ve smetaně a mléku se špetkou soli, až je měkký, slijeme bokem, do celeru přidáme kostičku másla a za mixování přidáváme slitou smetanu s mlékem, až vznikne hmota podobná pudinku.

Zdroj: Telecí brzlík s vanilkovou omáčkou a celerovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-brzlik-s-vanilkovou-omackou-celerovym-pyre  [On-line 18.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.