Ingredience
- 800 g telecího karé
- Pepř
- Sůl
- Olivový olej
Těsto na těstoviny fazzoletti:
- 150 g hladké mouky
- 2 vejce
- Sůl
- Olej
Omáčka:
- 5 stroužků česneku
- 350 g cukety
- 100 g rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 snítky čerstvé majoránky
- Máslo
- Vývar
- Sůl
- Pepř
Na dokončení těstovin:
- 150 ml kuřecího vývaru
- 50 g másla
- 50 g parmezánu
- Pepř
Telecí karé očistíme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a necháme v pokojové teplotě odležet.
Z hladké mouky, vajec a soli vypracujeme hladké těsto na fazzoletti. I těsto necháme v pokojové teplotě odležet.
Na omáčku na pánvi orestujeme česnek s cuketou a majoránkou. Přidáme oloupaná rajčata zbavená středů, sůl, pepř a vývar. Vše podusíme.
Odleželé těsto vyválíme na tenký plát a nařežeme na čtverce, které vaříme v osolené vroucí vodě do al dente.
Odpočinuté kotletky zprudka opečeme na oleji a následně necháme 6 až 8 minut dojít na mírném ohni. Uvařené těstoviny přendáme do pánve se zeleninovou omáčkou, podáváme s hotovou kotletou.
Zdroj: Telecí kotletka s těstovinami fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2870-teleci-kotletka-s-testovinami-fazzoletti-v-omacce-z-cuket-a-majoranky/ [On-line 27.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář