reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a jemným bramborovým pyré

  • 1 kg telecích líček
  • rostlinný olej
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • červené víno
  • vývar (na omáčku)


Bramborové pyré

  • 1 kg brambor
  • smetana ,
  • máslo
  • sůl, pepř,
  • muškátový květ

Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vínem dusíme doměkka.

Šťávu z masa slijeme na pánev, přidáme vývar a kousek másla. Nesmí se vařit, jen ohřívat! Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme smetanu a rozehřejeme máslo. Obé pomalu přidáváme do brambor.

Na závěr lehce dochutíme trochou muškátového květu a mixérem vyšleháme, aby bylo pyré opravdu jemné. Nakonec dáme vše na talíř, posypeme orestovanou zeleninou a zalijeme omáčkou.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-licka-na-cervenem-vine [On-line 28.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.