reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí líčka s bramborovou kaší

Suroviny
Na kaši:

  • brambory 1 kg
  • smetana (30%)
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ

Na maso a omáčku:

  • telecí líčka 1,3 kg
  • mrkev 1-2 ks
  • petržel 1 ks
  • celer 1/4 ks
  • sůl
  • pepř
  • cibule 1 ks
  • máslo
  • kuřecí nebo hovězí vývar
  • kvalitní víno

Bramborová kaše: Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a prošťoucháme nebo pomixujeme, přidáváme smetanu, máslo, muškátový květ.

Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání na závěr. Očištěné maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a vyndáme vedle do hrnce. K výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme. V polovině procesu přidáme cibuli. Zalijeme malinko vývarem a necháme probublat. Pak postupně přiléváme víno, které necháváme odpařovat do doby, než slyšíme prskat tuk. Toto opakujeme (přilévání a odpařování vína).

Když je omáčka hotová, přidáme vývar a necháme probublat. Pak přidáme maso a chvíli dusíme. Celé dáme do trouby péct cca na 2,5–3 hodiny na 140 stupňů. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku pomixujeme ponorným mixérem. Nezahušťujeme, rozmixovaná zelenina to zahustí. Pro zjemnění přidáme máslo. Oddělenou zeleninu podusíme do změknutí na pánvi. Nakonec ji nazdobíme na maso.

Zdroj: Telecí líčka s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-licka-s-bramborovou-kasi  [On-line 21.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.