Stinco di vitello porchettato
(4 porce)
- vykostěné telecí lýtko
1 bránice
250 g střídky z pečiva
hovězí vývar
1 dl smetany
1 vejce
petržel
šalvěj
rozmarýn
bobkový list
olej extra virgin
sůl, pepř
Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekáme a orestujeme v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočíme ve smetaně, vyždímáme a vhodíme do misky, do které přidáme orestované bylinky, vejce a sůl.
Telecí lýtko rozprostřeme a mírně naklepeme, osolíme, opepříme
a potřeme bylinkovou směsí. Maso zarolujeme a zabalíme do vepřové bránice, svážeme provázkem. Roládu orestujeme na olivovém oleji
s bobkovým listem do zlatova. Přilijeme 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečeme v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Stinco-di-vitello-porchettato/
Poslední tip, trik či komentář