Suroviny
- telecí maso
- pepř
- sůl
- šalvěj
- brambory
- smetana
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Dáme do lednice ochladit.
Omáčka: Dáme vařit vývar. Přidáme pepř, sůl a povaříme. Když je omáčka povařená, tak ji lehce zahustíme.Před podáváním zašleháme máslo.Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.Dáme do osolené vody a vaříme doměkka.Po uvaření slejeme vodu,přidáme šalvěj a brambory rozšťoucháme.Maso osolíme,opepříme a smažíme 2 minuty z každé strany.
Zdroj: Telecí plátek na pepřové omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-platek-na-peprove-omacce [On-line 23.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář