Ingredience
- 300 g telecí kýty
- 100 g cibule
- Olej
- Tymián
- 100 ml bílého vína
- 60 g žampionů
- 200 ml smetany
- Pepř
- Sůl
Na ozdobu:
- 10 g másla
- 80 g žampionů
- Sůl
- Pepř
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Telecí nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce. Přisypeme tymián, osolíme a opepříme, přilijeme víno, zakryjeme poklicí a necháme 10 minut dusit. Poté přilijeme smetanu.
Čtyřem žampionům vyřízneme v kloboučku křížek a opečeme je na másle. Další žampiony nakrájíme na plátky, které přidáme k masu. Maso ochutíme ještě trochou másla.
Ragú můžeme servírovat také s paštičkami z listového těsta. Paštičkám vykrojíme vnitřky, které naplníme ragú. Dozdobíme opečenými žampiony s křížkem a nastrouhaným sýrem. Nakonec přikryjeme vykrojeným listovým těstem z vnitřku paštiček.
Zdroj: Telecí ragú; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2447-teleci-ragu/ [On-line 14.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář