reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí ragú

Ingredience

  • 300 g telecí kýty
  • 100 g cibule
  • Olej
  • Tymián
  • 100 ml bílého vína
  • 60 g žampionů
  • 200 ml smetany
  • Pepř
  • Sůl

Na ozdobu:

  • 10 g másla
  • 80 g žampionů
  • Sůl
  • Pepř

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Telecí nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce. Přisypeme tymián, osolíme a opepříme, přilijeme víno, zakryjeme poklicí a necháme 10 minut dusit. Poté přilijeme smetanu.

Čtyřem žampionům vyřízneme v kloboučku křížek a opečeme je na másle. Další žampiony nakrájíme na plátky, které přidáme k masu. Maso ochutíme ještě trochou másla.

Ragú můžeme servírovat také s paštičkami z listového těsta. Paštičkám vykrojíme vnitřky, které naplníme ragú. Dozdobíme opečenými žampiony s křížkem a nastrouhaným sýrem. Nakonec přikryjeme vykrojeným listovým těstem z vnitřku paštiček.

Zdroj: Telecí ragú; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2447-teleci-ragu/ [On-line 14.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.