Suroviny:
- hlíva ústřičná
- řapíkatý celer
- 1 mrkev
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 1 snítek tymiánu
- 1 bobkový list
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- sůl
- pepř
na dresing:
- balzamikový ocet
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Nechte rozehřát pánvičku, pak přilijte olivový olej a vložte houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete, nechte restovat a chvílemi promíchejte. Potom přidejte tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu.
Bazalku a oregano nakrájejte nahrubo a přidejte ke směsi. Chvíli nechte podusit a mezitím si připravte dresing: v misce smíchejte olivový olej, balsamico, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Houby pokapejte dresingem, nandejte na talíř, ozdobte bobkovým listem a polijte zbytkem dresingu.
Zdroj: TEPLÝ HOUBOVÝ SALÁT; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-5-dilu [On-line 26.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář