reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Teplý skořicový kuskus s vanilkovou zmrzlinou

4−6 porcí

  • 400 ml kuskusu
  • 300 ml horké vody
  • 100 g přepuštěného horkého másla
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 4−6 kopečků vanilkové zmrzliny

Kuskus zalijeme horkou vodou, přidáme přepuštěné máslo, cukr, skořici a maličko osolíme. Promícháme a necháme zakryté 15 minut odstát.

Připraveným kuskusem plníme jednoporcové zapékací mističky, do nichž pomocí lžíce, naběračky nebo kleští na zmrzlinu vytvoříme důlek. Zapečeme v troubě na program gratinování na 200 °C 5 minut. Do důlku vložíme kopeček vanilkové zmrzliny a ihned podáváme.

Zdroj: Teplý skořicový kuskus s vanilkovou zmrzlinou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1572-teply-skoricovy-kuskus-s-vanilkovou-zmrzlinou/  [On-line 28.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.