4−6 porcí
- 400 ml kuskusu
- 300 ml horké vody
- 100 g přepuštěného horkého másla
- 4 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 4−6 kopečků vanilkové zmrzliny
Kuskus zalijeme horkou vodou, přidáme přepuštěné máslo, cukr, skořici a maličko osolíme. Promícháme a necháme zakryté 15 minut odstát.
Připraveným kuskusem plníme jednoporcové zapékací mističky, do nichž pomocí lžíce, naběračky nebo kleští na zmrzlinu vytvoříme důlek. Zapečeme v troubě na program gratinování na 200 °C 5 minut. Do důlku vložíme kopeček vanilkové zmrzliny a ihned podáváme.
Zdroj: Teplý skořicový kuskus s vanilkovou zmrzlinou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1572-teply-skoricovy-kuskus-s-vanilkovou-zmrzlinou/ [On-line 28.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář