Potřebujeme:
- 400g zvěřina ořez,
300g bůčku,
300g syrového hřbetního vepřového sádla,
20 plátků kvalitní anglické slaniny,
100g sušených brusinek,
100g kořenové zeleniny,
300 ml červeného vína,
200 ml portského,
4 vejce,
2 šalotky,
bylinky,
jalovec,
cukr, sůl, pepř
Na marmeládu z cibule:
- 4 velké cibule,
- 1dcl octa,
- 150g cukr,
- 3dcl vína
Rozdělíme maso na třetiny – jednu třetinu masa (horší kusy) dáme na pekáč, osolíme, opepříme. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, podlijeme červeným vínem a dáme při 180°C péct do trouby cca na 2h. Druhou třetinu masa nakrájíme na jemné kostičky cca 3mm. Zbylou část masa nameleme na jemném nástavci strojku jako pojivo. Sádlo nakrájíme na 1cm kostičky a vyškvaříme škvarky. Brusinky namočíme do červeného vína a necháme marinovat jednu hodinu. Upečené maso rozsekáme najemno, přidáme k nakrájenému masu. Přidáme mletinu, osolíme, okořeníme, přidáme bylinky, madeiru, brusinky, vajíčka a dobře vyprátujeme. Předem připravenou formu vyložíme anglickou slaninou, naplníme směsí paštiky, přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni 90 minut při 150°C.
Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme na oleji. Necháme zesklovatět, přidáme cukr, který zkaramelizuje, přilijeme ocet, víno a necháme zredukovat. Uvařené necháme vychladnout a podáváme k paštice.
Necháme prochladnout a podáváme s cibulovou marmeládou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/terina-ze-zveriny-19-5-2011.html
Poslední tip, trik či komentář