4 porce:
- 250 g těstovin
- 1 lžička vegety
- 100 g chery rajčátek
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce vinného octa
- špetka drceného pepře
- 1 lžička cukru
- 80 g oliv
- 1 lžička nasekaného tymiánu a bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 80 g tvrdého sýra
- 60 g nastrouhaného parmezánu
Těstoviny uvaříme na skus, propláchneme je, necháme okapat a vložíme je do salátové mísy.
Rajčátka nakrájíme na měsíčky, olivy na kolečka. Rajčata a olivy vmícháme do těstovin, přidáme utřený česnek, najemno nastrouhaný sýr a nasekané čerstvé bylinky. Salát ochutíme vegetou, pepřem a trochou cukru. Přilijeme olivový olej, vinný ocet a vše dobře promícháme.
Salát necháme vychladit a posypeme ho parmezánem.
Poslední tip, trik či komentář