4 porce
- 300 g těstovin (např. penne)
- 30 ml olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 žampiony
- 300 g čerstvého špenátu
- 2 lžíce piniových oříšků
- 30 ml suchého bílého vína
- sůl
- mletý pepř
- 30 g parmezánu
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku na skus.
Ve velké pánvi osmahneme na oleji nahrubo nakrájenou cibuli a utřený česnek. Postupně přidáváme na plátky nakrájené žampiony, občas promícháme a opékáme asi dvě minuty. Poté ztlumíme plamen na minimum a vložíme špenát. Opět mícháme, než špenát změkne. Přidáme pinie, víno, osolíme, opepříme a vše asi minutu povaříme.
Těstoviny promícháme se zeleninovou směsí a pokryjeme hoblinkami z parmezánu.
Salát můžeme podávat teplý i studený.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-11.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=716
Poslední tip, trik či komentář