(cca 5 porcí)
- 500 g italských těstovin
8 žloutků
300 g guanciale/pancetty
panenský olivový olej
2 dl bílého vína
parmezán dle chuti
sůl
pepř
Nudličky guanciale orestujeme na troše olivového oleje do zlatova. Přidáme víno a nastrouhaný parmezán, a až se víno vyvaří, přisypeme těstoviny uvařené do poloměkka. Krátce je orestujeme, stáhneme ze sporáku a přidáme žloutky rozmíchané s parmezánem a špetkou soli a pepře. S těmi už nevaříme! Podle potřeby můžeme zvlhčit vodou slitou z těstovin. Na závěr ještě zasypeme parmezánem, podle chuti osolíme a opepříme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/352-testoviny-carbonara/
Poslední tip, trik či komentář