reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Těstoviny carbonara

(cca 5 porcí)

  • 500 g italských těstovin
    8 žloutků
    300 g guanciale/pancetty
    panenský olivový olej
    2 dl bílého vína
    parmezán dle chuti
    sůl
    pepř

Nudličky guanciale orestujeme na troše olivového oleje do zlatova. Přidáme víno a nastrouhaný parmezán, a až se víno vyvaří, přisypeme těstoviny uvařené do poloměkka. Krátce je orestujeme, stáhneme ze sporáku a přidáme žloutky rozmíchané s parmezánem a špetkou soli a pepře. S těmi už nevaříme! Podle potřeby můžeme zvlhčit vodou slitou z těstovin. Na závěr ještě zasypeme parmezánem, podle chuti osolíme a opepříme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/352-testoviny-carbonara/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.