Potřebujeme:
- 400 g špaget,
- 100 g Pancetty (Tyrolský špek, Anglická slanina, neuzený bůček, slanina),
- 2 vejce,
- 2 žloutky,
- ½ šálku nastrouhaného sýru Pecorino a Parmazánu,
- 1 lžíci olivového oleje,
- 1 lžíci másla ,
- sůl, čerstvě mletý pepř
(Některé recepty připouštějí i česnek, který dáme celý do oleje ohřát a pak ho vyhodíme)
Příprava:
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a na něm osmažíme na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme plochou nože rozmáčknutý česnek, který ihned vyndáme, jakmile začne hnědnout. V misce rozšleháme vejce a žloutky spolu s nastrouhaným sýrem. Těstoviny uvařené v osolené vodě al dente scedíme a s trochou vody, ve které se vařily, je IHNED promícháme s vejci tak, aby byly obaleny vejci, která teplem těstovin houstnou. Výsledkem musí být těstoviny, které jsou obaleny krémovou omáčkou. Vejce nesmí mít podobu „vajec na míchačku“. Nakonec osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem a podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-testoviny-spaghetti-carbonara-spagety-po-uhlirsku-9-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář