Suroviny:
- 500 g hovězího mletého masa
- 500 g hovězího masa
- bílá a červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 g rajčat ve vlastní šťávě
- 0,3 l piva
- hrnek silnější kávy
- 3 lžíce rajského protlaku
- hrnek vývaru
- 3 lžíce chilli
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1 lžička oregana
- 1 lžíce římského kmínu
- sůl, pepř
- 3 chilli papričky
- 3 kidney fazole
- ½ lžičky koriandru
- čerstvá rajčata
- citronová šťáva
Na oleji restujeme cibuli a plátky česneku. Přidáme maso na kostky a mleté hovězí, zprudka restujeme. Dochutíme solí, oreganem, římským kmínem, koriandrem, třtinovým cukrem, chilli papričkami. Přidáme kostky čerstvých rajčat, rajský protlak, kávu, vývar a pivo. Přiklopíme, vaříme asi 1,5 hod. Půl hodiny před koncem přidáme fazole.
Podáváme s pečivem.
Zdroj: TEXASKÉ CHILLI; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 09.10.2016]
Urobil som Texaské chilli presne podľa receptu,len namiesto obyčajných chilli papričiek som použil 2 tenké pásiky papričky TRINIDAD MORUGA – 1 200 000 SHU a paradajky obaril horúcou vodou,ošúpal,nakrájal na kostičky.To jedlo je fantázia,nemá chybu.A orosené pivo k tomu ☺.