Ingredience
- Vývar z kuřecích paliček
- 1 kokosové mléko
- 2 citronové trávy
- 1 ks menšího oloupaného galangalu
- 250 g hub shi-také
- 4 rajčata
- 400 g kuřecího masa
- 1 chilli paprička
- Koriandr
- Limetová šťáva
- Rybí omáčka
Kokosové mléko nalijeme do hrnce a uvaříme v něm galangal. Ten následně vyndáme a k mléku přilijeme vývar. Přivedeme k varu a přidáme kuřecí prsa a houby. Servírujeme tak, že do misky dáme nakrájenou papričku, rajčata zbavená jádřince, koriandr, šťávu z půli limety a pár kapek rybí omáčky. Zalijeme vývarem.
Zdroj: Thajská kuřecí polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2462-thajska-kureci-polevka/ [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář