Polévka
- 100 g rýžových nudlí
- čerstvý koriandr
- 2 stroužky česneku
- plochá petrželka
- sůl, pepř
- 100 g čínského zelí
- 1 l vývaru
- 250 g mletého hovězího masa
- 4 lžíce ústřicové omáčky
- šťáva z limetky
- 1 chilli paprička
- jarní cibulka
Utlučeme koriandr, plochou petržel, česnek, přidáme šťávu z limetky. Pastu přidáme do vroucího vývaru, přidáme mleté maso, chilli papričku, jarní cibulku, čínské zelí, rýžové nudle, ústřicovou omáčku a 5 min povaříme.
Thajská pikantní omeletka:
- šťáva z ½ limetky
- hrst rýžových nudlí
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky palmového nebo hnědého cukru
- olej
- shitake houby
- 1 šalotka
- stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- čerstvý koriandr, plochá petržel
- čínské zelí
- 2 vejce
- 1 lžička ústřicové omáčky
- ředkvičky
Pokrájíme cibuli, česnek a dáme na olej, přidáme houby, chilli papričku, jarní cibulku, ředkvičky, rýžové nudle, sojovou a ústřicovou omáčku, palmový cukr, koriandr, zelenou petržel a čínské zelí.
Na Woku na oleji uděláme omeletu ze dvou rozšlehaných vajec a naplníme směsí, zahneme strany. Ozdobíme limetkou, ředkvičkou a zelenou petrželí.
Zdroj: THAJSKÁ PIKANTNÍ OMELETKA A POOPIČNÍ POLÉVKA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 16.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář