- 5 cm zázvoru (cca)
- chilli
- 3 kuřecí prsa
- koření pěti vůní
- 2 kuřecí bujony
- limetka
- 2 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky
- oříšky kešu
- slunečnicová semínka
- tykvová semínka
- thajská zelenina (mražená)
- čerstvý špenát
Do tří litrů vody nakrájíme zázvor o velikosti palce a vaříme s nakrájenými papričkami chilli. Mezitím naložíme kuřecí prsa nakrájená na proužky a obalená v koření pěti vůní. Poté je osmažíme na pánvi a dáme na talířek. Na další pánvi orestujeme oříšky (kešu, slunečnice, tykev).
Když se voda vaří, vložíme thajskou zeleninu, nudle a kuřecí bujon. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky a pokapeme limetkou dle chuti.
Do mističek dáme čerstvý špenát. Zalijeme vývarem a přidáme kuřecí maso a oříšky. Zdobíme kroužky chilli.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/thajska-polevka-s-cerstvym-spenatem [On-line 30.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář