Ingredience
- 3 dl kávy
- 1 kg mascarpone
- 100 g cukru
- 5 žloutků
- 400 g cukrářských piškotů
- 1 dl mandlového likéru
- 100 g hořké čokolády
- Meduňka
Žloutky s cukrem si vyšleháme do pěny. Poté do ní přidáme mascarpone a došleháme. Kávu si nalijeme do mísy a přidáme do ní mandlový likér. Cukrářské piškoty si namočíme do kávy a poskládáme na dno formy. Začneme vrstvit: mascarpone, piškoty a mascarpone. Na vrch nastrouháme hořkou čokoládu. Dáme ztuhnout do lednice na 4 hodiny.
Zdroj: Tiramisu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2007-tiramisu/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář