12 porcí do vyššího plechu nebo do dvou menších pekáčků
Piškot
- 6 vajec
- 300 g krupicového cukru
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- cca 100 ml mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- máslo na vymazání a strouhanka na vysypání pečicí formy
Z bílků vyšleháme sníh a uložíme do lednice. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vešleháme mouku, smíchanou s kypřicím práškem. Přidáme mléko, olivový olej, šťávu z citronu a vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané, strouhankou vysypané formy, pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 40 minut. Piškot necháme zchladnout.
Krém
- 4 vejce
- 500 g mascarpone
- 200 g krupicového cukru
- 1/5 l obilninové instantní kávy
Z bílků vyšleháme sníh a uložíme do lednice. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vešleháme mascarpone a uložíme do lednice.
Korpus rozřízneme, abychom měli čtyři stejně velké kusy (spojujeme vždy dva a dva, s menšími kusy se lépe pracuje), vysoké cca 2-3 cm, pokapeme je obilninovou kávou, potřeme krémem, položíme druhou část korpusu, opět pokapeme kávou a přes sítko posypeme kakaem. Dáme vychladit a proležet do lednice minimálně na 6 hodin.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=874
Tiramisu à la Julio
Poslední tip, trik či komentář