- mascarpone 500 g
- cukr moučka 5 lžíce
- vejce 5 kusů
- mandlový likér amaretto 4 cl
- silná černá káva 1 šálek
- cukrářské piškoty 1 balení
- kakaový prášek na posypání 3 lžíce
Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme s cukrem ručně do pěny metličkou. Ne mixérem, jinak se krém nepovede! Z bílků ušleháme sníh. Do žloutkového krému přidáme mascarpone – doporučuji vytáhnout ho z ledničky tak dvě hodinky před přípravou. Opatrně metličkou jemně zašleháme a teprve na závěr opatrně vmícháme sníh.
Ve vychladlé kávě s přidaným amarettem máčíme piškoty a klademe je do dortové formy. Pak natřeme vrstvou krému a takto postupujeme, dokud nedojde krém. Poslední vrstvu posypeme kakaovým práškem a dáme vychladit do lednice minimálně na 4 až 6 hodin. Ideálně podáváme s kávou Latte Macchiato.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-latte-macchiato [On-line 20.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář