12 porcí
- 500 g mascarpone
- 3 vejce
- 40 g kakaa
- 3 lžíce cukru
- 120 g piškotů
- 200 ml ananasového džusu
- 1 kiwi
- 500 ml 33% smetany
- 1 karambola
- 1 broskev physalis
- snítka meduňky
- 1 granátové jablko
- 40 ml ovocného likéru nebo griotky
- špetka mleté skořice
- 50 g hořké čokolády
Nejdříve si připravíme krém. Žloutky vyšleháme do husté pěny spolu s cukrem a skořicí. Přidáme marscapone vyšlehané bílky, vyšlehanou smetanu a nahrubo nastrouhanou hořkou čokoládu. Krém dáme na chvilku do chladničky.
Ananasový džus smícháme s likérem. Piškoty namáčíme do ananasového džusu a naskládáme je do dortové formy. Potřeme je vrstvou krému, na ni opět naskládáme namočené piškoty a takto pokračujeme až do úplného vyčerpání všech surovin.
Poslední vrstvu krému posypeme silnou vrstvou kakaa a na ni naskládáme připravené ovoce.
Dort necháme nejlépe přes noc zatuhnout. Hotový dort ještě dozdobíme snítkou meduňky.
Poslední tip, trik či komentář