reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

TMAVÁ SVÍČKOVÁ PODLE ANIČKY BABICOVÉ

Suroviny:

  • 750 g hovězího zadního
  • vývar
  • 200 g špeku
  • 3 mrkve
  • 1 celer
  • 1 petržel
  • 2 cibule
  • 200 g másla
  • olej
  • hořčice
  • sůl
  • celý pepř (10 kuliček)
  • nové koření (4 kuličky)
  • 2 bobkové listy
  • 1 citrón
  • 200 ml smetany
  • jíška
  • cukr
  • zakysaná smetana
  • plochá petržel

Tvarohový knedlík s brusinkami:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g dětské krupičky
  • 50 g mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • brusinky

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji a másle. Vyndáme, do pekáčku vložíme plátky slaniny, kořenovou zeleninu a orestujeme. Přidáme cibuli, bobkový list, pepř, nové koření, restujeme. Dáme hořčici, plochou petržel, cukr, podlijeme vývarem a vrátíme maso. Pečeme v troubě nejdříve na 200°C, poté stáhneme na 170°C a pečeme do měkka. Maso a slaninu vyndáme. Do pekáče přidáme jíšku a smetanu, provaříme a omáčku propasírujeme. Na pánvičce opečeme kostičky slaniny. Přidáme výpek ze slaniny do omáčky, zjemníme smetanou, dochutíme.Do mísy dáme tvaroh, krupičku, vejce, sůl, mouku a vypracujeme těsto na 5 porcí knedlíku. Porce naplníme brusinkami, knedlíky uvaříme.
Podáváme svíčkovou s brusinkovým knedlíkem, posypaným slaninou a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Zdroj: TMAVÁ SVÍČKOVÁ PODLE ANIČKY BABICOVÉ; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.