Potřebujeme:
- 250 g telecího masa bez kosti
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíci másla
- 100 ml mléka
- šafrán namočený ve lžíci horké vody
- muškátový květ
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 nakládanou okurku
- 8 krajíčků bílé veky
V osolené vodě uvařené telecí maso rozsekáme v kutru. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a vymícháme hladkou bešamelovou omáčku, do níž vmícháme žloutek, namočený šafrán, muškátový květ, pepř a sůl. Směs smícháme s telecím masem a mažeme na plátky na sucho opečené veky. Zdobíme kouskem nakládané okurky.
Zdroj: Toast s telecí fáší W. A. Mozarta; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/toast-s-teleci-fasi-w-a-mozarta.html [On-line 24.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář