reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vanilkové štangle Antonína Dvořáka

Potřebujeme:

  • 250 g hladké mouky
  • 90 g moučkového cukru
  • 4 vanilkové cukry
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • ½ prášku do pečiva
  • špetku soli
  • pomerančovou marmeládu

Z mouky, 1 vejce a 1 žloutku, cukru, másla, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme pevné hladké těsto a necháme ho v lednici odpočinout. Z těsta vyválíme tenkou placku (2-3 mm) a krájíme z ní rádýlkem „štangle“ – obdélníčky (10×3 cm). Plátky těsta srovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je našlehaným bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 12 minut. Upečené štangle necháme vychladnout na plechu a spojujeme je pomerančovou marmeládou. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Vanilkové štangle Antonína Dvořáka; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/vanilkove-stangle-antonina-dvoraka.html [On-line 24.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.