reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Toast s telecí fáší W. A. Mozarta

Potřebujeme:

  • 250 g telecího masa bez kosti
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíci másla
  • 100 ml mléka
  • šafrán namočený ve lžíci horké vody
  • muškátový květ
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 nakládanou okurku
  • 8 krajíčků bílé veky

V osolené vodě uvařené telecí maso rozsekáme v kutru. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a vymícháme hladkou bešamelovou omáčku, do níž vmícháme žloutek, namočený šafrán, muškátový květ, pepř a sůl. Směs smícháme s telecím masem a mažeme na plátky na sucho opečené veky. Zdobíme kouskem nakládané okurky.

Zdroj: Toast s telecí fáší W. A. Mozarta; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/toast-s-teleci-fasi-w-a-mozarta.html [On-line 24.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.