reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tofu s květákem a houbami

Suroviny

  • přírodní tofu 400 g
  • rýžové víno 50 ml
  • utřený stroužek česneku 2 kusy
  • nastrouhaný čerstvý zázvor 1 kousek
  • bramborový škrob 1 lžíce
  • sójová omáčka 4 lžíce
  • chilli omáčka 2 lžíce
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • chilli paprička 2 kusy
  • houby shitake 150 g
  • květák 1 kus
  • arašídový olej 3 lžíce
  • sůl
  • koriandr
  • jasmínová rýže

V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, chilli omáčku, víno, prolisovaný česnek, kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíci bramborového škrobu. Tofu nakrájejte na kostičky a naložte do marinády.
Houby nakrájejte na nudličky, květák rozeberte na malé růžičky. Rozpalte pánev WOK, rozehřejte v ní lžíci oleje a osmahněte na něm sójové kostky okapané od marinády. Vyjměte, dejte stranou, přidejte olej a květák s houbami opečte. Přidejte marinádu, limetkovou šťávu a opečené tofu.

Společně krátce zvolna povařte, přidejte nať koriandru, okořeňte čerstvě mletým pepřem, případně dosolte.

Podávejte s jasmínovou rýží.

Zdroj: OSTRÁ; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/tofu-s-kvetakem-houbami [On-line 10.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.