- 600 ml lehkého kuřecího vývaru Kania
- 250 g krevetek Ocean Trader
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 5 kafrových nebo citronových lístků
- 3 plátky čerstvého galgánu nebo zázvoru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 stvoly citronové trávy, rozmáčknuté a nakrájené
- 1 lžička osmahnuté Marinade Red Curry
- 100 g nožiček malých žampionů (na plátky)
- 1 ks limetky (na šťávu)
- hrst listů červeného nasekaného koriandru
- 1 lžíce zelené natě jarní cibulky
- 1 lžíce bazalky
- 1 lžíce palmového nebo třtinového cukru
Vývar v hrnci přivedeme k varu. Přidáme česnek, kafrové listy, galgán, rybí omáčku, citronovou trávu a šalotku, nakonec žampiony a chilli papričky nebo Marinade Red Curry. Přivedeme k varu, po 2 minutách přidáme krevety a vaříme až do zrůžovění krevet. Krevety bychom neměli tepelně upravovat déle než minutu, protože by byly převařené a „gumové“. Když jsou krevety růžové, nadávkujeme do servírovacích misek šťávu z limetek a chilli pastu. Nalijeme polévku, zamícháme a ozdobíme zelenými lístky koriandru, jarní cibulkou a
bazalkou. Podáváme horké.
Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/pa_Dolly_Buster.pdf
Poslední tip, trik či komentář