reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tom Yam Giung

  • 600 ml lehkého kuřecího vývaru Kania
  • 250 g krevetek Ocean Trader
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 5 kafrových nebo citronových lístků
  • 3 plátky čerstvého galgánu nebo zázvoru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 stvoly citronové trávy, rozmáčknuté a nakrájené
  • 1 lžička osmahnuté Marinade Red Curry
  • 100 g nožiček malých žampionů (na plátky)
  • 1 ks limetky (na šťávu)
  • hrst listů červeného nasekaného koriandru
  • 1 lžíce zelené natě jarní cibulky
  • 1 lžíce bazalky
  • 1 lžíce palmového nebo třtinového cukru

Vývar v hrnci přivedeme k varu. Přidáme česnek, kafrové listy, galgán, rybí omáčku, citronovou trávu a šalotku, nakonec žampiony a chilli papričky nebo Marinade Red Curry. Přivedeme k varu, po 2 minutách přidáme krevety a vaříme až do zrůžovění krevet. Krevety bychom neměli tepelně upravovat déle než minutu, protože by byly převařené a „gumové“. Když jsou krevety růžové, nadávkujeme do servírovacích misek šťávu z limetek a chilli pastu. Nalijeme polévku, zamícháme a ozdobíme zelenými lístky koriandru, jarní cibulkou a
bazalkou. Podáváme horké.

Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/pa_Dolly_Buster.pdf

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.