reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tomatová polévka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1 l – zeleninový vývar
  • 250 ml – rajčatové pyré
  • 250 g – rajčata – spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená
  • 60 g – máslo
  • 1 lžíce – hladká mouka
  • 2 lístky – bazalka
  • 1 špetka – hnědý cukr
  • 1 špetka – skořice
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř
  • zakysaná smetana na dochucení

Připravíme si jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo a opražíme na něm mouku. Zalijeme ji studeným vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré. Promícháme a vaříme přibližně 20 minut. Zatímco se polévka vaří, přidáme do ní špetku skořice a pár lístků čerstvé bazalky. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto nebo ji rozmixujeme ručním mixérem. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a solí. Dle kyselosti rajčat dosladíme hnědým cukrem. Hotovou polévku dáme na talíř, ozdobíme kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.

Zdroj: Tomatová polévka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/tomatova-polevka.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.