reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tonkatsu

Potřebujeme:

  • 200g vepřové panenky
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce sake, nebo sherry
  • 2 lžíce japonského mirin vína, nebo sherry
  • 1 česnek, utřený
  • 1 vejce lehce našlehané
  • 200g japonské Panko strouhanky, nebo hrubší bílé
  • lehký rostlinný olej na smažení
  • 2 lžíce růžového naloženého zázvoru

Tonkatsu omáčka:

  • 1 lžíce worcestershire omáčky
  • 80ml kečupu
  • 1 lžičku světlé sójové omáčky
  • 1 lžičku japonské hořtice (karashi), nebo nějaké dosti pikantní, ne kyselé, třeba anglické

Panenku nakrájíme na kolečka a lehce rozklepeme. Smícháme omáčku, mirin a česnek ve velké míse. Přidáme maso, promícháme, maso pak obalíme ve vejci a strouhance. Osmažíme je v oleji dozlatova a necháme osušit. Nakrájíme maso na plátky, navrch dáme zázvor a řasu a podáváme s omáčkou.

Zdroj: Tonkatsu; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5488-tescoma-s-chuti-tonkatsu/ [On-line 27.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.