Potřebujeme:
- 200g vepřové panenky
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce sake, nebo sherry
- 2 lžíce japonského mirin vína, nebo sherry
- 1 česnek, utřený
- 1 vejce lehce našlehané
- 200g japonské Panko strouhanky, nebo hrubší bílé
- lehký rostlinný olej na smažení
- 2 lžíce růžového naloženého zázvoru
Tonkatsu omáčka:
- 1 lžíce worcestershire omáčky
- 80ml kečupu
- 1 lžičku světlé sójové omáčky
- 1 lžičku japonské hořtice (karashi), nebo nějaké dosti pikantní, ne kyselé, třeba anglické
Panenku nakrájíme na kolečka a lehce rozklepeme. Smícháme omáčku, mirin a česnek ve velké míse. Přidáme maso, promícháme, maso pak obalíme ve vejci a strouhance. Osmažíme je v oleji dozlatova a necháme osušit. Nakrájíme maso na plátky, navrch dáme zázvor a řasu a podáváme s omáčkou.
Zdroj: Tonkatsu; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5488-tescoma-s-chuti-tonkatsu/ [On-line 27.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář