reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Torroncini Morbidi – Turecký Med Po Italsku

  • 450g pomerančového medu (nebo med a pomerančová esence)
  • 250g loupaných a pražených mandlí
  • 250g cukru
  • 3 bílky
  • 50g drcených pistácií
  • 80g moučkového cukru


Ve vodní lázni necháme 15 minut vařit med, musíme ho míchat, dokud nebude vodový. Pomalu přidáváme vyšlehané bílky, po pěti minutách cukr a ještě deset minut mícháme.
Poté odstavíme a vsypeme mandle a pistácie. Směs vylijeme na pečící papír posypaný moučkovým cukrem, aby se k papíru nepřilepila. Vytvoříme placku, necháme chvilku vystydnout a dáme do mrazáku ztuhnout na půl hodiny. Krájíme na malé trojúhelníčky.
Med můžeme namočit do rozpuštěné čokolády.

Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/torroncini-morbidi/ (13.12.2009)

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.