- 450g pomerančového medu (nebo med a pomerančová esence)
- 250g loupaných a pražených mandlí
- 250g cukru
- 3 bílky
- 50g drcených pistácií
- 80g moučkového cukru
Ve vodní lázni necháme 15 minut vařit med, musíme ho míchat, dokud nebude vodový. Pomalu přidáváme vyšlehané bílky, po pěti minutách cukr a ještě deset minut mícháme.
Poté odstavíme a vsypeme mandle a pistácie. Směs vylijeme na pečící papír posypaný moučkovým cukrem, aby se k papíru nepřilepila. Vytvoříme placku, necháme chvilku vystydnout a dáme do mrazáku ztuhnout na půl hodiny. Krájíme na malé trojúhelníčky.
Med můžeme namočit do rozpuštěné čokolády.
Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/torroncini-morbidi/ (13.12.2009)
Poslední tip, trik či komentář