reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Torta al cioccolato

Ingredience

  • hořká čokoláda 200 g
  • máslo 200 g
  • cukr krupice 200 g
  • polohrubá mouka 100 g
  • celá vejce 4 kusy
  • na sorbetto al limone
  • citrony 2 kusy
  • mletý cukr 200 g
  • led 700 g
  • smetana 2 lžíce

Pomalu rozpustíme máslo s čokoládou a postupně přidáváme cukr, mouku a nakonec čtyři vejce (před přidání vajec nesmí být korpus horký, abychom neměli omeletu) a vše dobře promícháme.

Přelijeme do máslem vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut, pak pokračujeme dalších 10 až 15 minut při 200 °C. Výsledek necháme vychladnout, zasypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na malé porce.

Na sorbet si 40 sekund umixujeme cukr, dobře oloupané citrony a kostičky ledu. Pak přidáme dvě lžíce smetany a znovu mixujeme minutu. Poté ihned podáváme.

Zdroj: Torta al cioccolato; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/torta-al-cioccolato [On-line 02.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.