Ingredience
- hořká čokoláda 200 g
- máslo 200 g
- cukr krupice 200 g
- polohrubá mouka 100 g
- celá vejce 4 kusy
- na sorbetto al limone
- citrony 2 kusy
- mletý cukr 200 g
- led 700 g
- smetana 2 lžíce
Pomalu rozpustíme máslo s čokoládou a postupně přidáváme cukr, mouku a nakonec čtyři vejce (před přidání vajec nesmí být korpus horký, abychom neměli omeletu) a vše dobře promícháme.
Přelijeme do máslem vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut, pak pokračujeme dalších 10 až 15 minut při 200 °C. Výsledek necháme vychladnout, zasypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na malé porce.
Na sorbet si 40 sekund umixujeme cukr, dobře oloupané citrony a kostičky ledu. Pak přidáme dvě lžíce smetany a znovu mixujeme minutu. Poté ihned podáváme.
Zdroj: Torta al cioccolato; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/torta-al-cioccolato [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář