Suroviny
- střední brambory 4-5 ks
- vejce 4 ks
- tvrdý sýr 100 g
- olej
- cibule 1/2 ks
- sůl 1 špetka
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme hodně najemno. Vezmeme střední pánev, osmahneme cibulku a brambory (ty musí být měkké, ale ne opečené!). V hlubší míse si rozšleháme všechna vejce, přidáme orestované brambory a nastrouhaný sýr, vše pořádně promícháme a trochu osolíme. Na dně pánve by mělo zůstat jen trochu tuku, kterým vytřeme celou pánev. Do rozpálené pánve nalijeme všechnu směs na omeletu, uhladíme ji obracečkou, aby byla tortilla rovnoměrná, a opékáme na mírném ohni. Jakmile je vejce po obvodu hotové, vezmeme talíř s obvodem jako pánev, položíme jej přes pánev, vyklopíme tortillu na talíř a vrátíme ji dopéct z druhé strany. Na pánvi znovu urovnáme její povrch.
Zdroj: Tortilla Espaňola; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tortilla-espan-ola [On-line 05.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář