reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tortilla Espaňola

Suroviny

  • střední brambory 4-5 ks
  • vejce 4 ks
  • tvrdý sýr 100 g
  • olej
  • cibule 1/2 ks
  • sůl 1 špetka

Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme hodně najemno. Vezmeme střední pánev, osmahneme cibulku a brambory (ty musí být měkké, ale ne opečené!). V hlubší míse si rozšleháme všechna vejce, přidáme orestované brambory a nastrouhaný sýr, vše pořádně promícháme a trochu osolíme. Na dně pánve by mělo zůstat jen trochu tuku, kterým vytřeme celou pánev. Do rozpálené pánve nalijeme všechnu směs na omeletu, uhladíme ji obracečkou, aby byla tortilla rovnoměrná, a opékáme na mírném ohni. Jakmile je vejce po obvodu hotové, vezmeme talíř s obvodem jako pánev, položíme jej přes pánev, vyklopíme tortillu na talíř a vrátíme ji dopéct z druhé strany. Na pánvi znovu urovnáme její povrch.

Zdroj: Tortilla Espaňola; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tortilla-espan-ola  [On-line 05.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.