Ingredience
- toastový chléb 5 plátků
- plátkový eidam (40%) 100 g
na lečo:
- cibule 1 kus
- papriky 4 kusy
- rajčata 3 kusy
- vejce 1 kus
- klobása 1 kus
- sůl a pepř 1 dávka
- kolečka ananasu 5 kusů
- stroužek česneku 1 kus
- lžička balsamicového octa 1 dávka
- voda 2 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
1. Na lečo dáme na rozpálený tuk nakrájenou cibuli a usmažíme do zlatova, přidáme plátky klobásy, rajčata a papriku předem nakrájenou na plátky a ochutíme solí a pepřem. Dusíme do změknutí, až se skoro vyvaří šťáva.
2. Válečkem na nudle rozválíme plátky chleba na vále na slabé placky. Každou stranu uprostřed nařízneme směrem do středu (asi 2 cm). Plátky chleba složíme do košíčků, dáme do formiček na muffiny. Do košíčků dáme lečo a navrch položíme srdíčko ze sýra. Vložíme do trouby a pečeme do růžova.
3. Při podávání na kulatý plátek ananasu položíme košíček, který ozdobíme dle vlastní fantazie.
Zdroj: Toustový košíček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/toustovy-kosicek [On-line 30.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář