reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Třený koláč s borůvkami a drobenkou

Těsto:

  • 200 g rostlinného tuku,
  • 200 g moučkového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 3 vejce,
  • 1 lžíci nastrouhané citronové kůry,
  • 250 g polohrubé mouky
  • 400 g borůvek nebo jiného ovoce

Drobenka:

  • 50 g másla,
  • 50 g cukru krupice,
  • 70 g hrubé mouky

 

Tuk nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak ho třeme společně s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého tření přidáme postupně žloutky, citronovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec vmícháme prosátou mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Předpečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dorůžova. Pak koláč vyndáme z trouby, na povrch naskládáme ovoce a nasypeme drobenku, kterou připravíme z másla, hrubé mouky a cukru. Vložíme zpět do trouby a dopékáme dalších 30 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.

 

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/treny-kolac-s-boruvkami-a-drobenkou-21-8-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.