Na 4 porce potřebujeme:
- 800 g tresky tmavé s kůží,
- sůl, pepř,
- 1 větvička tymiánu,
- 2 stonky citronové trávy,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 3 lžíce másla,
- 1 cibulka,
- 2 stroužky česneku,
- 1 dcl bílého vína,
- 1 řapík celeru,
- 1 kg špenátu,
- 8 cherry rajčat
Tresku osolíme, opepříme a posypeme tymiánem a posekanou citronovou trávou. Rozpálíme pánev, pokapeme ji olejem a dáme na ní rybu kůží dolu. Pečeme asi 5 minut, pak přendáme na plech, přidáme kousek a dopékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut při 200 °C.
Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibulku, posekaný česnek, bílé víno a svaříme. Pak přidáme asi 2 lžíce másla a pokrájený řapíkatý celer a krátce orestujeme. Pak do pánve dáme špenát, osolíme a necháme ho asi mimutu podusit.
Opečenou tresku servírujeme na špenátu s orestovanými rajčaty.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/treska-s-citronovou-stavou-23-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář