reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Treska s citrónovou šťávou

Na 4 porce potřebujeme:

  • 800 g tresky tmavé s kůží,
  • sůl, pepř,
  • 1 větvička tymiánu,
  • 2 stonky citronové trávy,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 3 lžíce másla,
  • 1 cibulka,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 dcl bílého vína,
  • 1 řapík celeru,
  • 1 kg špenátu,
  • 8 cherry rajčat

Tresku osolíme, opepříme a posypeme tymiánem a posekanou citronovou trávou. Rozpálíme pánev, pokapeme ji olejem a dáme na ní rybu kůží dolu. Pečeme asi 5 minut, pak přendáme na plech, přidáme kousek a dopékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut při 200 °C.

Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibulku, posekaný česnek, bílé víno a svaříme. Pak přidáme asi 2 lžíce másla a pokrájený řapíkatý celer a krátce orestujeme. Pak do pánve dáme špenát, osolíme a necháme ho asi mimutu podusit.
Opečenou tresku servírujeme na špenátu s orestovanými rajčaty.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/treska-s-citronovou-stavou-23-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.