4 porce
- Zelenina
- 50 g másla
- 2 lžičky hladké mouky
- 250 ml smetany
- 300 g fazolových lusků
- 300 g máslového hrášku
- sůl
- mletý pepř
Nejprve si připravíme zadělávanou zeleninku. Na másle osmahneme mouku, za stálého míchání zalijeme smetanou, provaříme, vmícháme blanšírovanou (krátce spařenou) zeleninku a ještě chvilku povaříme, aby byla na skus, osolíme, dochutíme pepřem.
Treska:
- 800 g tresky
- 4 stroužky česneku
- citronový pepř
- hrst petrželky
- sůl
- olivový olej
- 1 citron
příloha – bageta s panenským olivovým olejem
Tresku potřeme rozetřeným česnekem se solí, opepříme citronovým pepřem (drcený pepř s citronovou kůrou), posypeme sekanou petrželkou a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Podáváme s citronem, zadělávanou zeleninkou a bagetkou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=837
Poslední tip, trik či komentář