Špíz z drůbežích jater
- 0,7 kg – kuřecích jater
- 0,3 kg – uzeného špeku
- 0,3 kg – cibule
- 0,3 kg – meruněk čerstvých – pokud nebudou konzerva
- sůl, pepř
Špíz z hovězí svíčkové
- 0,7kg – hov. svíčkové
- 0,3kg – žampionů
- 0,3kg – cibule
- 0,3kg – uzeného špeku
Špíz s krůtím masem
- 0,5 kg – papriky – červená, žlutá
- 0,3 kg – cibule
- 0,7 kg – krůtích prsou
- 0,3kg – chorizo klobásy
- 0,3kg – cukety
Marináda
- tymián (čerstvý), česnek,
- sladká paprika, mletý kmín, cayensky pepř, sůl, pepř
- 0,7 l – olivovéhoy oleje sansa
Marinádu připravíme z olivového oleje Sanza, do kterého prolisujeme dva stružky česneku, přidáme cayennský pepř, trochu sladké papriky, mletý kmín, čerstvé bylinky např. lístky tymiánu a dobře promícháme.
Připravené ingredience na špízy napichujeme na přeskáčku na jehly a poté je naložíme
do připravené marinády. Necháme je v lednici marinovat alespoň 6 hodin.
Po vyjmutí z lednice je zprudka opečeme na pánvi, poté dopečeme v troubě doměkka – cca 15 minut při teplotě 170 stupňů Celsia – a servírujeme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/407-tri-druhy-spizu/
Poslední tip, trik či komentář