reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tři druhy špízů

Špíz z drůbežích jater

  • 0,7 kg – kuřecích jater
  • 0,3 kg – uzeného špeku
  • 0,3 kg – cibule
  • 0,3 kg – meruněk čerstvých – pokud nebudou konzerva
  • sůl, pepř

Špíz z hovězí svíčkové

  • 0,7kg – hov. svíčkové
  • 0,3kg – žampionů
  • 0,3kg – cibule
  • 0,3kg – uzeného špeku

Špíz s krůtím masem

  • 0,5 kg – papriky – červená, žlutá
  • 0,3 kg – cibule
  • 0,7 kg – krůtích prsou
  • 0,3kg – chorizo klobásy
  • 0,3kg – cukety

Marináda

  • tymián (čerstvý), česnek,
  • sladká paprika, mletý kmín, cayensky pepř, sůl, pepř
  • 0,7 l – olivovéhoy oleje sansa

Marinádu připravíme z olivového oleje Sanza, do kterého prolisujeme dva stružky česneku, přidáme cayennský pepř, trochu sladké papriky, mletý kmín, čerstvé bylinky např. lístky tymiánu a dobře promícháme.
Připravené ingredience na špízy napichujeme na přeskáčku na jehly a poté je naložíme
do připravené marinády. Necháme je v lednici marinovat alespoň 6 hodin.
Po vyjmutí z lednice je zprudka opečeme na pánvi, poté dopečeme v troubě doměkka – cca 15 minut při teplotě 170 stupňů Celsia – a servírujeme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/407-tri-druhy-spizu/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.