Ingredience
- 4 ks ústřic Les Fines de Claires
- 4 ks ústřic Belon
- 4 ks ústřic La Perle Blanche
- Na šalotkový vinaigrette:
- 1 šalotka
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 4 lžíce červeného vinného octa
Na chilli omáčku:
- 1 dl kečupu
- 1 stroužek česneku
- Chilli omáčka
- Worcestershire omáčka
- 1 lžíce brandy
Na podávání:
- Čerstvý křen
- Citron
Ústřice opatrně otevřeme, připravíme podle našeho videa a necháme ve spodní schránce.
Šalotku a pažitku nakrájíme najemno, přendáme do misky a zalijeme červeným i bílým octem. Do další misky nastrouháme křen. Ve třetí misce promícháme kečup, brandy, worchester, chilli omáčku a rozmačkaný česnek.
Zdroj: Tři druhy ústřic; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2343-tri-druhy-ustric/ [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář