reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tříbarevná variace na zeppole

(20 – 30 porcí)
na těsto:

  • 250 g hladké mouky
    0,5 l vody
    200 g másla
    7 vajec

na náplň:

  • 250 g ricotty
    cukr moučka dle chuti
    150 ml šlehačky
    čokoláda dle chuti
    1 limeta

na ozdobení:

  • jahody
    borůvky
    kandovaná pomerančová kůra
    karamelová poleva
    čokoláda
    bílá čokoláda
    cukr moučka
    máta

Začneme přípravou těsta: Do vroucí vody vložíme máslo. Až se rozpustí a začne vřít, přisypeme mouku. Za stálého míchání ji orestujeme tak, aby dno hrnce zůstalo bílé. Tento základ vychladíme zhruba na teplotu lidského těla, postupně do něj vmícháme vejce a z hotového těsta děláme pomocí dvou polévkových lžic noky. Ty pokropíme zlehka vodou a pečeme při dvou stech až dvoustech dvaceti stupních zhruba deset až patnáct minut do zlatova.
Mezitím si můžeme přichystat krém: Rozmícháme ricottu, dochutíme ji cukrem, nastrouhanou čokoládou a nastrouhanou kůrou z limety, a na závěr zlehka vmícháme šlehačku. Pokud krém ihned nepoužijeme, dáme ho do lednice.
Upečené a vychlazené zeppole podélně nakrojíme a naplníme krémem. Praktické je použít cukrářský sáček. Ozdobíme ovocem, kandovanou kůrou, polevou z karamelu, tmavou a bílou čokoládou, moučkovým cukrem, snítkou máty – prostě: Fantazii se meze nekladou!

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/229-tribarevna-variace-na-zeppole/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.