- 1dcl olej extra virgin
- 1ks mrkve
- ½ celeru řapík
- malá cibule
- 1kg předvařené dršťky
- 600g rajčat (čerstvá nebo protlak)
- feferonka nebo pepř
- 100g strouhaný parmazán
Rajčata navrchu nařízneme (uděláme křížek), spaříme 20s a propláchneme ve studené vodě (nejlépe s ledem). Poté je oloupeme, nakrájíme na čtvrky, odstraníme měkkou část se zrnkama a zbytek nakrájíme na kousky.
Na pánvi s olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, dršťky musejí být nakrájené na větší kusy, vhodíme je do pánve, promícháme se základem a přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme trochou vody a podusíme. Opepříme nebo dochutíme nasekanou feferonkou, povaříme 30–45 min. Podle potřeby osolíme a ozdobíme strouhaným parmazánem.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [1.11.2009]
Poslední tip, trik či komentář