reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Trippa alla Fiorentina Dršťky po florentinsku

  • 1dcl olej extra virgin
  • 1ks mrkve
  • ½ celeru řapík
  • malá cibule
  • 1kg předvařené dršťky
  • 600g rajčat (čerstvá nebo protlak)
  • feferonka nebo pepř
  • 100g strouhaný parmazán

Rajčata navrchu nařízneme (uděláme křížek), spaříme 20s a propláchneme ve studené vodě (nejlépe s ledem). Poté je oloupeme, nakrájíme na čtvrky, odstraníme měkkou část se zrnkama a zbytek nakrájíme na kousky.
Na pánvi s olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, dršťky musejí být nakrájené na větší kusy, vhodíme je do pánve, promícháme se základem a přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme trochou vody a podusíme. Opepříme nebo dochutíme nasekanou feferonkou, povaříme 30–45 min. Podle potřeby osolíme a ozdobíme strouhaným parmazánem.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [1.11.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.