Suroviny:
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g mušlí vongole
- střik bílého vína
- 300 ml vody
- ½ cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 bobkové listy
- ¼ klobásky chorizo
- 4 lžíce polenty
- mletý pepř
- sůl
- čerstvý koriandr
- 200 g steaku z tuňáka
- mletý pepř
- sůl
Česnek nakrájíme na tenké plátky, opečeme na olivovém oleji, vhodíme vongole a necháme otevřít, zastříkneme bílým vínem, 30 vteřin zavaříme a mušle vyjmeme.
Do vývaru po mušlích přilijeme vodu, svaříme a máme připravený vývar pro uvaření polenty.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme bobkové listy, klobásku nakrájenou na kostičky, osmahneme, vsypeme polentu, zalijeme připraveným vývarem, osolíme, opepříme a pozvolna vaříme asi 10 minut. Do hotové polenty vmícháme nasekaný koriandr.
Na pánvi na troše oleje opečeme tuňáka z obou stran tak, aby uvnitř zůstal růžový a podáváme s polentou a mušlemi.
Zdroj: Tuňák s kukuřičnou kaší a mušlemi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1615-tunak-s-kukuricnou-kasi-a-muslemi/ [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář