reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tuňák s kukuřičnou kaší a mušlemi

Suroviny:

  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g mušlí vongole
  • střik bílého vína
  • 300 ml vody
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 bobkové listy
  • ¼ klobásky chorizo
  • 4 lžíce polenty
  • mletý pepř
  • sůl
  • čerstvý koriandr
  • 200 g steaku z tuňáka
  • mletý pepř
  • sůl

Česnek nakrájíme na tenké plátky, opečeme na olivovém oleji, vhodíme vongole a necháme otevřít, zastříkneme bílým vínem, 30 vteřin zavaříme a mušle vyjmeme.

Do vývaru po mušlích přilijeme vodu, svaříme a máme připravený vývar pro uvaření polenty.

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme bobkové listy, klobásku nakrájenou na kostičky, osmahneme, vsypeme polentu, zalijeme připraveným vývarem, osolíme, opepříme a pozvolna vaříme asi 10 minut. Do hotové polenty vmícháme nasekaný koriandr.

Na pánvi na troše oleje opečeme tuňáka z obou stran tak, aby uvnitř zůstal růžový a podáváme s polentou a mušlemi.

Zdroj: Tuňák s kukuřičnou kaší a mušlemi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1615-tunak-s-kukuricnou-kasi-a-muslemi/  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.