- 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (min. 185 g)
- ½ cibule (lze použít svazek jarní cibulky, do tuňáka bílé spodky, zelené vršky do šťouchaných brambor)
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- sůl, pepř
- 2,5 ks avokáda (k naplnění – 5 půlek)
- 5 rajčat (k naplnění
Cibuli nakrájíme a smícháme v misce s tuňákem rozmačkaným vidličkou. Přidáme kečup, majonézu a koření. Touto pastou naplníme seříznutá rajčata a rozpůlená avokáda (pecku vyjmout!). Servírujeme ve dvojicích na talířku. Ozdobíme třeba kouskem červené papriky. Vychlazené můžeme skladovat v lednici i pár hodin.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tunak-v-cervenem-zelenem [On-line 7.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář