reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Eskymácké řezy

Krém

  • ½ l mléka
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 2 balíčky kokosového pudinku
  • 1 hořká čokoláda

Těsto

  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 hrnky hladké mouky
  • hořká čokoládová poleva

Při přípravě těsta smícháme všechny ingredience a pečeme asi 45 minut na 150 °C.

Máslo vyšleháme s cukrem a do pěny, postupně zašleháme pudink a zakysanou smetanu. Vzniklý hustý krém necháme vychladit.

Těsto potřeme vysokou vrstvou krému, který polijeme hořkou čokoládou.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/eskymacke-rezy [On-line 2.6.2011], citace

1 comment to Eskymácké řezy

  • Radka Pelikánová

    Můžete mi prosím někdo sdělit, co si představit pod pojmem hořká čokoládová poleva, která se dává do těsta. Zda se jedná o polevu, která se v sáčku rozehřívá a používá se pak na polévání moučníků, nebo existuje ještě nějaká jiná, která lze přidat do těsta a pak následně péct. Děkuji

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.